• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обережно! Коронавірус! Що треба знати!

Обережно! Коронавірус! Що треба знати!

2020-03-04

Шановні батьки! Через швидке поширення в багатьох країнах світу нового коронавірусу, з вашими дітьми були проведені роз`яснювальні бесіди щодо профілактики даного захворювання .

Основне, що треба всім пам`ятати:

- негайно звертатися за медичною допомогою, якщо спостерігається різке підвищення температури, кашель або утруднене дихання.

- Симптоми нового коронавірусу такі: підвищення температури, кашель і задишка. У важчих випадках інфекція може викликати пневмонію або утруднення дихання; у рідкісних випадках захворювання може бути смертельним.

- Вірус передається через прямий контакт повітряно-крапельним шляхом, зокрема, через кашель і чхання, а також торкання поверхонь, забруднених вірусом. Ще невідомо, наскільки довго вірус може жити на поверхнях, але прості дезінфікуючі засоби можуть його вбити.

- Для уникнення зараження сім'ям слід дотримуватися кількох запобіжних заходів: часто мити руки, використовуючи мило та воду або спиртовмісні засоби для миття рук; прикривати рот і ніс при кашлі або чханні; уникати тісного контакту з усіма, хто має симптоми застуди або грипу; звертатися до лікаря, якщо є підвищена температура, кашель або важко дихати; уникати прямого незахищеного контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами.

У зв`язку із вищевказаним, у школі тимчасово обмежено проведення масових заходів для учнів.

Бережіть себе та своїх дітей і будьте здорові!

Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi